λίγα λόγια για εμένα...

Eκπαιδεύτηκα ένα (1) χρόνο στην Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κορίνθου. Υπήρξα διδάσκουσα για τρία (3) έτη ιατρικών και παραϊατρικών μαθημάτων στο Ιδιωτικό ΙΕΚ «Praxis». Παράλληλα εργαζόμουν ως Ιατρός για τρία (3) χρόνια στη Βιοιατρική Αθηνών και στο Ιασώ Παίδων.

Ολοκλήρωσα μετέπειτα την ειδίκευσή μου στην παιδιατρική για τρία (3) έτη στη Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Επίσης, υπήρξα για τρία (3) έτη βοηθός στο Αιματολογικό Ιατρείο Β΄ ΠΠΚ του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού». Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο ιατρείο ολοκλήρωσα την διδιακτορική μου διατριβή στο μεταβολισμό σιδήρου με θέμα «Μελέτη και καταγραφή επιπέδων εψιδίνης ορού σε υγιή παιδιά αστικού πληθυσμού» με βαθμό Άριστα.

Κατά την εκπαίδευσή μου στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» και από την εργασία μου στο «Ιασώ Παίδων» απέκτησα εμπειρία στη συμβουλευτική Μητρικού Θηλασμού.

Από το 2011 ξεκινά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου στις Ενδογενείς Διαταραχές Μεταβολισμού στα παιδιά, με παράλληλη παρακολούθηση με υποτροφίες μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων των Ευρωπαϊκών εταιρειών: Orphane Europe Academy, SSIEM Academy και της Παγκόσμιας SIMD.Από το 2012 επιμελούμαι άρθρα στο περιοδικό «Παιδί & Λοίμωξη» της Ελληνικής Εταιρείας παιδιατρικών λοιμώξεων.

Είμαι κάτοχος των ιατρικών διπλωμάτων προχωρημένης νεογνικής ανάνηψης (Neonatal Life Support NLS) από το 2013 και προχωρημένης παιδιατρικής ανάνηψης (Advanced Pediatric Life Support APLS) από το 2007 (Ε.Ε.ΚΑ.Α – ΚΕΣΥ). Ενώ από το 2013 είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου προνοσοκομειακής προχωρημένης παιδιατρικής ανάνηψης (Prehospital Advanced Pediatric Life Support, PEPP APLS instructor) (Ε.Ε.ΚΑ.Α - ΚΕΣΥ). Με ιδιαίτερη χαρά από το 2014 εργάζομαι εθελοντικά στο ΜΚΟ «Mission Άνθρωπος» συμμετέχοντας στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Τον Ιουλίο του 2015, έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής. Από τον Αύγουστο 2015, προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Παιδίατρος στο ιδιωτικό μου ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Εργαζόμουν στο ΙΑΣΩ Παίδων ως Επιμελήτρια στην Παιδιατρική κλινική της κ. Λιακοπούλου για 4 χρόνια. Ήμουν παιδίατρος στους παιδικούς σταθμούς «Παιχνιδότοπος» και του «Mary Poppins» και «Αγωγή και Φροντίδα».

Παρέμεινα 1 χρόνο Πανεπιστημιακός Συνεργάτης στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Κατόπιν διετέλεσα για 5 ετη Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στη Μονάδα Μεταβολικών Νοσημάτων ου Χωρεμείου Εργαστηρίου της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το καλοκαίρι του 2016 λαμβάνοντας υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μεταβολικών Νοσημάτων SSIEM μετεκπαιδεύτηκα στο Τμήμα Μεταβολικών Νοσημάτων Willink Biochemical Genetic Unit του Royal Manchester Children’s Hospital στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας.

Παρακολουθώ ανελλιπώς την μετεκπαίδευση της Recordati rare diseases Academy (Orphan Europe) και της Society for the Study of Inborn Errors of Metabolism Academy καθώς και του British Inherited Metabolic Disease Group ως μέλος (BIMDG).

Η ιατρική σταδιοδρομία μου συνδέεται με έντονη συγγραφική δραστηριότητα με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά καθώς και επιστημονικές ομιλίες και ανακοινώσεις κυρίως σε Διεθνή συνέδρια.

Από το Σεπτέμβριο 2021 εργάζομαι στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ως Παιδίατρος του Εθνικού Προληπτικού Προγράμματος Ελέγχου Νεογνών (Νεογνικό Screening) και Ενδογενών Διαταραχών Μεταβολισμού με παράλληλη δράση στο ιδιωτικό μου ιατρείο επί της Κηφισίας.

Είμαι παντρεμένη με τον Μηχανολόγο Μηχανικό Διονύσιο Μελά έχουμε αποκτήσει δύο κόρες και μένουμε στην Αθήνα.