Αγοράζουμε Δώρα και παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία και τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Συστάσεις ESPGHAN 2017 – Μέθοδος Σίτισης
5 Δεκεμβρίου 2017
Νεογνό στο Σπίτι. Οι πιο βασικές οδηγίες για νέους γονείς.
18 Δεκεμβρίου 2017

Αγοράζουμε Δώρα και παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία και τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

• Σε παιδιά κάτω των 3 ετών αποφεύγουμε να αγοράσουμε παιχνίδια που αποτελούνται από μικρά κομμάτια, υπάρχει κίνδυνος πνιγμονής, ακόμη κ αν αυτά προορίζονται για τα αδερφάκια μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν αγοράζουμε ποτέ μπαλόνια υπάρχει κίνδυνος κατάποσης μικρών ελαστικών κομματιών. Έχουν παρατηρηθεί θάνατοι τόσο από ασφυξία όσο κι από κατάποση. Αποφεύγουμε αιχμηρά παιχνίδια και αποσπώμενα που μπορούν εύκολα τα μικρά κομμάτια να τα καταπιούν να μικρά νήπια. Επίσης ρόδες και παιχνίδια που εύκολα ανατρέπονται καλό είναι να αποφεύγονται.

• Αυτά που συνιστώνται σε αυτές τις ηλικίες είναι χαλάκι δραστηριοτήτων, παιδικά γυμναστήρια, παιχνίδια πάνινα για την κούνια που αιωρούνται, ευπίεστα και ομαλά παιχνίδια. Καθώς τα νήπια μεγαλώνουν μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία, κύβους πάνινους μεγάλα τουβλάκια κατασκευής παιχνίδια μπάλες και συρόμενα αντικείμενα.

• Μετά την ηλικία των 3 ετών αποφεύγουμε να αγοράζουμε υλικά κατασκευών μπογιές που δεν φέρουν το σήμα CE που υποδηλώνει τι έχει ελεγχθεί και διαθέτει τις προδιαγραφές ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον δεν αγοράζουμε ποτέ παιχνίδια από εύθρυπτα υλικά τα όποια όταν σπάσουν θα κάνουν αιχμηρές γωνίες, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Επιπλέον και σε αυτήν την ηλικία υπάρχει ο κίνδυνος κατάποσης μικρών παιχνιδιών αλλά και εισρόφησης είτε μέσω του στόματος είτε μέσω της μύτης. Απαιτείται προσοχή!!!

• Συνιστώνται από την ηλικία των 3-5 ετών παιχνίδια από μη τοξικά υλικά, παιχνίδια που μιμούνται δραστηριότητες όπως κουζίνα, ταμειακή μηχανή, κομμωτήριο, ζωγραφική, επισκευές αυτοκινήτου. Συνιστώνται κούκλες, αρκουδάκια, κουκλοθέατρο, χειροτεχνία και βεβαίως ποδήλατα τρίκυκλα με προστατευτικό κράνος και παιχνίδια από συμβατά με την κάθε ηλικία με βάση την αναγραφή του κατασκευαστή.

• Σε μεγαλύτερα παιδιά άνω των 6 ετών όταν αγοράζουμε ποδήλατο θα πρέπει να συνδυάζουμε με την αγορά του και το κατάλληλο προστατευτικό κράνος. Επίσης τα ηλεκτρονικά παιχνίδια χρειάζονται επίβλεψη και έλεγχο από τους γονείς για τη διάρκεια και τον τρόπο χρήσης τους. Οι κίνδυνοι που επικρατούν είναι η ηλεκτροπληξία , το έγκαυμα, αρθρίτιδες μυαλγίες και ο εθισμός. Επιπλέον πρέπει να αποφεύγονται παιχνίδια που στην κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί PVC που είναι τοξικό και έχει συσχετισθεί με διαταραχές νεφρών, ήπατος και νεοπλασίες. Η Ευρωπαϊκή ένωση απαγορεύει την χρήση του.

• Παιχνίδια και δώρα που συνιστώνται σε αυτήν την ηλικία είναι ο αθλητικός εξοπλισμός με την κατάλληλη προστασία (ποδήλατο), μουσικά όργανα, ηλεκτρονικά παιχνίδια με βάση τις ικανότητες και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού.

Τ: 210 6982991 • K: 6934 135413 • www.paidiatros-sdogou.gr