Προετοιμασία για τις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Αποστολή γιο-γιό!
25 Μαΐου 2018
Aιφνίδιο εξάνθημα
25 Ιουνίου 2018

Προετοιμασία για τις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Τί πρέπει να έχει η βαλίτσα του παιδιού μας εκτός από τα απαραίτητα ρούχα και παιχνίδια;

– Ένα οργανωμένο φαρμακείο είναι σίγουρα μια καλή ιδέα, για να προλάβετε τυχόν ατυχήματα, και να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι μπορεί να συμβεί.

– Οπωσδήποτε την αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας την οποία ανανεώνουμε τακτικά, ειδικά εάν βρέχονται, χωρίς βέβαια αυτο να σημαίνει οτι τα παιδιά μας δεν πρέπει να εκτίθονται στον ήλιο

Εάν τα παιδιά μας πάνε κατασκήνωση πάρτε τα μέτρα σας από τώρα για τις ψείρες. Εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα στους χώρους των κατασκηνώσεων, καθώς βρίσκουν σε αυτούς προσφορο έδαφος.

  • Φροντίστε να μην έχει πολύ μακριά μαλλιά εκείνη την περίοδο.
  • Και ενημερώστε τα να μην χρησιμοποιούν βούρτσες, χτένες και καπέλα που δεν είναι δικά τους.

 

Επίσης μην αμελήσετε τα εντομοαπωθητικά! Και την κουνουπιέρα για τα βρέφη.

Τα κουνούπια εκτός από το οτι πολλές φορές δεν μας αφήνουν να έχουμε ένα ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο, δυστυχώς κάποιες φορές μπορεί να μεταφέρουν ιούς οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στο παιδί μας (όπως τον ιό του Νείλου).

Τέλος μην ξεχνάτε τις σταφυλοκοκκικές δερματικές λοιμώξεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Σε αυτή την περίπτωση πολύ καλή υγιεινή, πλύσιμο χεριών καθώς και εφαρμογή τοπικής αντισηπτικής θεραπείας σε ανοιχτές πληγές είναι η κατάλληλη προφυλακτική αγωγή ενάντια σε αυτόν το διεισδυτικό λοιμογόνο παράγοντα.