Οδική ασφάλεια για τους ταξιδιώτες των Χριστουγεννιάτικων εορτών

Ατυχήματα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
18 Δεκεμβρίου 2017
Φαινυλοκετονουρία (PKU): μια σύγχρονη προσέγγιση στη θεραπεία της νόσου
20 Φεβρουαρίου 2018

Οδική ασφάλεια για τους ταξιδιώτες των Χριστουγεννιάτικων εορτών

  • Παιδικό κάθισμα. Αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για το αυτοκίνητο από την στιγμή της γέννησης. Θα πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό για το βάρος και το ύψος του παιδιού και οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν τόσο στην τοποθέτηση του, όσο και στην σωστή οδική συμπεριφορά.
  • Ζώνη ασφαλείας. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να εφαρμόζουν την ζώνη ασφαλείας και θα πρέπει να αποτελεί πρώτη κίνηση μετά τη είσοδο τους στο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιούμε ζώνη ακόμη και σε μικρές αποστάσεις. Οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα πρέπει πάντα να φορούν ζώνη ασφαλείας. Είναι γνωστό σε περίπτωση πρόσκρουσης ένας επιβάτης στο πίσω κάθισμα ωθείται προς τα εμπρός με τεράστια ορμή.
  • Τα οχήματα θα πρέπει να έχουν ασφαλείς προφυλακτήρες. Θα πρέπει να αφαιρούνται οι ογκώδεις κ εντυπωσιακοί προφυλακτήρες, διότι μπορούν να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της κίνησης ακόμη και στο παρκάρισμα.
  • Έλεγχος με σχολαστικό τρόπο των αυτοκίνητο στο ΚΤΕΟ.
  • Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές θα πρέπει να ελέγξουμε: φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρα (να μην έχει λήξει), ρεζέρβα, αλυσίδες για το χιόνι, υαλοκαθαριστήρες, αέρα στα λάστιχα, λάδια και εννοείται αποφεύγουμε το αλκοόλ πριν από την οδήγηση! Καλές γιορτές!